Het belang van een gerichte SEO strategie voor Startups

No Comments

Het uitvoeren van een goede SEO strategie is cruciaal voor het succes van een jonge of beginnende onderneming. Vooral als deze onderneming zich beweegt in de technologische markt is een goede SEO strategie zelfs een verplichting. Voor veel startende ondernemers geldt dat zij te weinig besef hebben van het effect van een doordachte SEO strategie op de groei van de onderneming. Het op een correcte manier toepassen van SEO gereedschappen biedt de mogelijkheid om een gestage stroom bezoekers te genereren en hierdoor voor te blijven op de concurrentie. Bij het lanceren van een website is het belangrijk om goed na te denken over de structuur van de website, het soort content en de manieren om de website te promoten. Echter zonder een gerichte SEO strategie kan men al deze plannen verwaarlozen. Met dat in gedachten beschrijven wij de vijf belangrijkste factoren waarmee een jonge of startende onderneming optimaal kan profiteren van een SEO strategie.

SEO biedt waardevolle klantgegevens:

Met een gerichte SEO strategie heb je de mogelijkheid om waardevolle informatie uit de zoekresultaten te onttrekken. Deze waardevolle informatie is essentieel voor een jonge of startende onderneming omdat deze zich hiermee kan richten op lucratieve markten en nieuwe niche markten te ontdekken. SEO kan worden gebruikt om nieuwe producten en diensten te lanceren, nieuwe marketing strategieën te lanceren en nieuwe marktsegmenten aan te boren.

Met SEO worden klanten gemakkelijker bereikt:

Het vreemde van de zoekmachines is dat de gebruikers eigenlijk een blindelings vertrouwen hebben in de zoekresultaten. Hoe hoger jouw site in de zoekresultaten verschijnt, hoe betrouwbaarder jouw bedrijf wordt beoordeeld door de gebruikers. Gebruikers, die op basis van hun specifieke zoekgegevens jouw website hebben gevonden, zullen over het algemeen ook jouw website promoten bij vrienden, kennissen en familie. Deze zogenaamde “mond-tot-mond” reclame is essentieel voor jouw bedrijf.

Met SEO worden klanten gemakkelijker bereikt:

De meeste online marketing inspanningen van jouw onderneming, met inbegrip van SEO, zijn er op gericht om gebruikers aan te trekken die al op zoek zijn naar jouw specifieke producten en diensten. Om deze reden is het van extreem belang dat jouw website wordt gepresenteerd in de eerste resultaten op de zoekpagina’s. En als de gebruikers jouw website eenmaal hebben gevonden, rest jou ‘slechts’ de taak om hen te overtuigen dat jouw producten en diensten beter zijn dan die van de concurrentie.

SEO genereert naamsbekendheid en exposure:

Met een adequaat uitgevoerde SEO strategie op de content en de verschillende elementen van jouw website heb je invloed op de resultaten van de zoekmachines. Hoe beter jouw SEO strategie, hoe hoger jouw website in de resultaten van de zoekmachines verschijnt. Hierdoor wordt de merkbekendheid en de handelsnaam van jouw onderneming een begrip bij de bezoekers van jouw website. Op den duur zullen zij de specifieke termen (Keywords), die op jouw website gepresenteerd worden, gebruiken om hun zoekopdracht bij de zoekmachines te specificeren. Zodra de zoekmachines jouw specifieke termen adopteren zullen ook andere gebruikers, die mogelijk zelfs op zoek waren naar andere producten en diensten, op jouw website belanden.

SEO biedt een waardevol klantinzicht:

Een goede optimalisatie van jouw website verhoogt de geloofwaardigheid, de bruikbaarheid en de zichtbaarheid van jouw website. Deze factoren kunnen direct vertaald worden in het aantal gebruikers die jouw website zullen bezoeken. Zodra er voldoende verkeer op jouw website aanwezig is kan je optimaal gebruik maken van de diensten van Google Analytics. Hierdoor heb je de mogelijkheid om inzage te krijgen in een enorm breed scala aan gegevens omtrent jouw websitebezoekers. Welke zoekwoorden zijn er gebruikt, waar komen jouw bezoekers vandaan, hoeveel tijd hebben zij op jouw website doorgebracht en welke delen van jouw website hebben zij bezocht. Door het implementeren van de informatie uit Google Analytics heb je de mogelijkheid om de SEO strategie te verfijnen.

Al deze informatie kan worden gebruikt om de SEO strategie van jouw website te verbeteren en aan te scherpen. Door een juiste toepassing van deze SEO gereedschappen heb je uitstekende mogelijkheden om meer bezoekers naar jouw website te trekken. Dit is waar het belang van SEO voor jonge en startende ondernemingen duidelijk wordt. Hoe meer je weet over jouw klanten en de bezoekers van jouw website, hoe meer je kan inspelen op hun specifieke eisen en wensen. Hierdoor ben je in staat om op het juiste moment van de marktcyclus de juiste producten en diensten aan de bezoekers van jouw website te presenteren.

Het mag duidelijk zijn dat in de huidige markt een goede SEO strategie geen optie maar een noodzaak is. Bij het initiëren van een doelgerichte SEO strategie wordt de zichtbaarheid van jouw bedrijf verhoogd, de merkbekendheid versterkt en worden meer bezoekers naar jouw website gedirigeerd. Aan de andere kant zal een slecht uitgevoerde SEO campagne zelfs schade toebrengen aan jouw website en onderneming. De zoekmachines zullen websites zonder SEO strategie zelfs bestraffen en mogelijk zelfs geheel verwijderen uit de zoekresultaten. Om deze reden is een professionele en doelgerichte SEO strategie van groot belang voor de toekomst van een jonge of startende onderneming.

Over ons

Wij zijn een online marketing bedrijf die zich met plezier inzet in het vergroten van de successen van onze partners op het internet.

Gratis offerte

Wij bieden professionele SEO diensten aan die helpen bij het vergroten van organische verkeerd naar uw website. Hierdoor kunt u dan hoger komen in de ranking van Google op verschillende trefwoorden.